Het krav maga voor militairen verschilt in dat van burgers, politie en overige doelgroepen. Het is voor burgers niet van belang om te leren werken en vechten met geweren, pistolen of explosieven. Het krav maga voor militairen richt zich voornamelijk op het zogenaamde close combat.  Man tegen man gevecht met en zonder wapens, in kleine ruimtes of buiten. Gebruik makend van de middelen die je tot je beschikking hebt en rekening houdend met de beperkingen waar je als militair mee te maken hebt. Daarmee bedoelen we beperkingen van de uitrusting zoals rugzak, schervenvest, helm en overige zaken,  maar ook beperkingen in het mandaat waar militairen mee te maken krijgen, vooral waneer ze op uitzending zijn. Wel of niet wapens gebruiken en zo niet, hoe verdedigen we ons dan?

De Israelische strijdkrachten hebben als geen ander te maken met het feit dat het oog van de wereld op hen gericht is en ze een dun koord bewandelen.  Alles wordt breed uitgemeten in de media en er is dan ook veel aandacht besteed aan het zoveel mogelijk beperken van excessief geweld. Het Israelische leger heeft dan ook naast de defensieve taak het land te beschermen ook een politionele taak binnen de eigen grenzen. Met name tijdens oproer is het voor zowel politie als militairen een aanslag op hun professionaliteit en zelfbeheersing geen dodelijk geweld te gebruiken en komt het vaak neer op gebruik van krav maga om het vege lijf te redden.

Krav Maga Global levert expertise en jaren lange ervaring van mensen uit het vak.  Hoog gekwalificeerde en zeer ervaren instructeurs die zelf jarenlang actief zijn of geweest zijn binnen de IDF en/of de geheime diensten. Nederlandse militaire instructeurs zullen worden opgeleid tot militair krav maga instructeur door deze Israelische top instructeurs om vervolgens deze nieuwe kennis te kunnen integreren in het bestaande m.z.v. programma.