ZELFVERDEDIGING EN WEERBAARHEID VOOR VROUWEN

Binnen de Krav Maga Global hebben we een speciaal programma voor vrouwen. Naar aanleiding van een serieverkrachter in Tel Aviv werd de Krav Maga Global benaderd met de vraag of er een training in het leven geroepen kon worden waarmee vrouwen zich konden verweren.

Krav Maga in die tijd was nog meer iets van het leger (in Israël nog steeds) en de militaire technieken waren onvoldoende aangepast aan het specifieke geweld waarmee een vrouw te maken kan krijgen. Zodoende werd het Krav Maga voor vrouwen ontwikkeld. Een meerdaagse cursus van 1 tot 10 seminars waarin d.m.v. Krav Maga technieken, psychologie, scenario training hard gewerkt wordt aan weerbaarheid.

Vrouwen hebben vaak het beeld dat Krav Maga niet voor hun is, te hard en gewelddadig.

Wanneer je filmpjes gaat bekijken op YouTube, kunnen we begrijpen dat mensen dit beeld krijgen. Wat men daar ziet, is vaak geen Krav Maga en als het dat wel is, zijn het high level studenten of instructeurs die even aan de wereld willen laten zien hoe goed ze zijn, daarmee veel mensen onbedoeld Krav Maga schuw maken.

De training is aangepast aan de doelgroep maar lijkt in veel opzichten toch op het Krav Maga uit de reguliere trainingen. De deelnemers moeten in zeer korte tijd weerbaar worden en derhalve is het programma eenvoudig maar doeltreffend.

Nadat vrouwen deze trainingen gevolgd hebben zijn ze niet meer hetzelfde als voorheen. 

Vrouwen hebben vaak te maken met andere vormen van "geweld" dan mannen. Intimidatie, seksueel georiënteerde vormen van belagen, handtastelijkheden, opmerkingen, het constant opzoeken van grenzen. Het niet aangeven van grenzen en het niet opkomen voor je eigen waardigheid brengt veel vrouwen in de problemen. Een opdringerige kerel moet je behandelen als een 5 jarige. Een duidelijk "NEE" in combinatie met een overtuigende houding en blik kan vaak al genoeg zijn en geeft een grens aan. Voor de hardnekkige individuen hebben we andere oplossingen...